Моя місія зробити покер знову приємним
Нещодавно я провів опитування тут на X, щоб дізнатися думку гравців-любителів про те, чи роблять гру більш-менш привабливою гру солвери (дякую всім, хто проголосував), і був радий, що понад 700 із вас відповіли. Результат виявився очікуваним: більше 90% респондентів проголосували за варіант «Менш привабливий». Хоча деякі стверджують, що любителі покеру не помічають існування солверів, я вважаю, що реальність зовсім інша. Ландшафт покеру насичений контентом, пов’язаним із солверами, який часто агресивно продається новачкам. Вивчити гру без цієї інформації стало майже неможливим. Поясню, чому я провів опитування. Мене цікавила ця тенденція задовго до того, як останній фінальний стіл головної події WSOP продемонстрував зрушення в еволюції покеру в бік зосередження на солверах і комп’ютерному моделюванні. Безперечно, покер еволюціонував. Коли я придумував це, це була гра, насамперед навчена через досвід, спостерігаючи за грою інших і обговорюючи ситуації з друзями. Сьогодні солвери часто рекламуються як найкращий спосіб навчання. Те, що колись захоплювало мене в грі – заплутаний танець розумів і мистецтво обману – було значною мірою замінено прорахованим підходом, керованим програмним забезпеченням. Не зрозумійте мене неправильно, ці інструменти точно мають своє місце, особливо на найвищих рівнях змагань. Однак для більшості гравців, які просто насолоджуються грою для розваги, ця зміна може бути неприємною. Думка про те, що оволодіння складним програмним забезпеченням є необхідним для успішної гри в покер, може збентежити новачка, який думає про вивчення гри. Якщо таке сприйняття стане широко поширеним, це може призвести до зниження зростання загальної бази гравців, що зрештою завдасть шкоди покерній спільноті. Щоб забезпечити безперервне зростання покеру, ми повинні віддавати перевагу залученню та утриманню гравців, які сприймають гру як цікаву та легку для навчання, а не як якийсь складний спосіб заробити на життя. Для цього у мене є кілька великих ідей. Але спершу я планую трохи повернутися до гри в покер і створити якийсь цікавий контент, спеціально маючи на увазі вищесказане. Я хотів би по-справжньому вивчити експлуататорський стиль і створити контент, який, я сподіваюся, декому з вас, особливо рекреаційним гравцям, буде цікавий і розважальний. У мене також є інші ідеї, які я хотів би остаточно дослідити, щоб допомогти грі розвиватися, і протягом останнього року я працював над запуском бізнесу навколо цього. Ще не зовсім час говорити про це, але я поговорю, як тільки зможу :) .
Источник:
https://x.com/EugeneKatchalov/status/1820869622175846654
Солверы убивают человека в покере. Игра превращается не в соревнование человеческого ума, а в спор комппрограмм. Уже полно игроков-роботов и просто игроков-ботов. Такие "игроки" ни шагу не могут сделать мимо программы. Их вычисляют , их слабостями и прямолинейностью пользуются с использованием более продвинутых программ заточенных на уязвимости ботов. Круг замыкается. Когда круг окончательно замкнется, то человеку не останется места за покерным столом .